Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Παιδιά σημαδεμένα από τις Μοίρες



«Τι είναι οι Μοίρες;» ρώτησε το παιδί.

Οι Μοίρες, του είπε, είναι καλές γυναίκες που κάθουνται στον ουρανό με τους αγγέλους. Κάθε τόσα χρόνια, κάθε πολλά χρόνια, σε μια νύχτα φουρτουνιασμένη είναι ορισμένο να κατέβουν στη γη. Οι άνθρωποι ανυποψίαστοι κοιμούνται. Μονάχα οι μητέρες που περιμένουν να τους έρθει παιδί κάθουνται και ξαγρυπνούνε. Λένε: «Ας γίνει να ‘ρθουν οι Μοίρες φέτος. Ας γίνει να ‘ναι η χρονιά τους φέτος». Μ’ ολάνοιχτα μάτια κοιτάνε το σκοτάδι κι όλο παρακαλούνε: «Ας γίνει να ‘ρθουν φέτος. Ας γίνει να ‘ρθουν για το παιδί μου που θα γεννηθεί…». Όταν, για μια μητέρα, για μια μονάχα σε κάθε τόσα χρόνια, κάθε πολλά χρόνια, θα ‘ρθει επιτέλους η ευλογία, οι Μοίρες ανοίγουν την πόρτα της, κι εκεί που ήταν το σκοτάδι γίνεται φως. Πάνε σιωπηλές στη μητέρα, χαμογελώντας γλυκά. Βάζουν το χέρι στο κεφάλι της, το κρατάνε λίγο, πάλι χαμογελούν και φεύγουν. Αυτό είναι. Το παιδί που θα ‘ρθει θα ‘ναι σημαδεμένο απ’ τις Μοίρες. 

ΗΛΙΑΣ ΒΕΝΕΖΗΣ, (απόσπασμα από την)Αιολική Γη, εκδόσεις Εστία.

Κάθε βδομάδα η Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει ένα κείμενο παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθι ή ποίημα), διήγημα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Από τον Δεκέμβριο του 2014 φιλοξενούνται στη στήλη και ανέκδοτα κείμενα νέων δημιουργών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Τη σημερινή εικόνα έκανε η Νικολέτα Ζαΐμη


Γεννήθηκα στον Πειραιά στις 6 Απρίλη του 1979. Από μικρή ηλικία η ζωγραφική υπήρξε η μεγάλη μου αγάπη. Στην πορεία της ζωής μου άλλαξα μονοπάτι, αλλά τελικά επανήλθα σ’ αυτό που αγάπησα! Είμαι μαμά δυο αξιολάτρευτων κοριτσιών τον τελευταίο χρόνο ασχολούμαι επαγγελματικά με τη ζωγραφική.

Η σελίδα της Νικολέτας στο facebook:

Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα της στήλης «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;