Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η μαϊμού κι ο φακόσπορος



Ένας άνθρωπος περνούσε μεσ’ απ’ το δάσος και κουβάλαγε ένα σακούλι γεμάτο φακή. Πήγαινε να την πουλήσει στην αγορά της πόλης. Στα μισά του δρόμου κάθισε κάτω από ένα δέντρο να πάρει ανάσα. Ακούμπησε δίπλα του το σάκο κι αποκοιμήθηκε.

Πάνω σε κείνο το δέντρο ήταν μια μαϊμού. Όταν είδε πως ο άντρας είχε κοιμηθεί, γλίστρησε κάτω, πήρε απ’ το σάκο μια χούφτα φακές και ξανασκαρφάλωσε πάνω στα κλαδιά. Εκεί άρχισε να τις τρώει. Μόλις όμως άνοιξε το χέρι, της έπεσε μια φακή.

Της  μαϊμούς της κακοφάνηκε να τη χάσει. Γι’  αυτό πήδησε στο χώμα για να τη βρει. Κείνη τη στιγμή όμως, ξύπνησε ο άνθρωπος. Η μαϊμού τρόμαξε. Πέταξε πέρα όλες τις φακές που κράταγε στη χούφτα της και σκαρφάλωσε στο δέντρο μ’ άδεια χέρια. Έτσι, για να μη χάσει μια φακή, η λαίμαργη μαϊμού τις έχασε όλες.

(Παραμύθι από τη Συρία)

Gianni Rodari, Παραμύθια απ΄ όλο τον κόσμο, εκδόσεις Gutenberg, μετάφραση Ζωή Κ. Μπέλλα, β’ τόμος.

Κάθε βδομάδα η Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει ένα κείμενο παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθι ή ποίημα), διήγημα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Την εικόνα έκανε η Στυλιανή-Νεφέλη Λουκοβίκα.


Η Στυλιανή-Νεφέλη Λουκοβίκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1995. Αποφοίτησε το 2013 από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Το 2014 άρχισε να φοιτά στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Πανεπιστήμιο της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Έχει εικονογραφήσει το βιβλίο "Οι Νεραϊδούλες Της Ζωής" της Αγγελική Παπαδοπούλου, Εκδόσεις Α. Παπαδοπούλου. Έχει λάβει μέρος στην έκθεση «Εικαστικοί Διάλογοι Με Την Πόλη».


Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;