Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Μικρός μύθος


«Αχ» είπε ο ποντικός, «μέρα με τη μέρα ο κόσμος γίνεται και πιο στενός. Στην αρχή ήταν τόσο μεγάλος, που με φόβιζε, έτρεχα κι έτρεχα και ήμουνα πανευτυχής που επιτέλους, μακριά πολύ μακριά δεξιά κι αριστερά μου, έβλεπα τοίχους, αλλά αυτοί οι ατέλειωτοι τοίχοι πλησιάζουν με τέτοια ταχύτητα ο ένας τον άλλο, που βρίσκομαι ήδη στο τελευταίο δωμάτιο, κι εκεί στη γωνία υπάρχει η παγίδα, όπου τρέχω να χωθώ».

«Γιατί δεν άλλαζες διαδρομή;» είπε η γάτα και τον καταβρόχθισε.

ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ

Η Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει κείμενα παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθια ή ποιήματα), διηγήματα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Την εικόνα έκανε η Κατερίνα Τσίτσελα.


Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε  Σχολή Καλών Τεχνών στην Περούτζια (Ιταλία), στο πανεπιστήμιο «Pietro Vannunci», στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με άριστα και πήρε Master of Fine and Applied Arts Department of the School of Fine Arts of Aristotle University. Οι εικαστικές της αναζητήσεις, έχοντας πάντα ως αφετηρία τις αξίες της ζωγραφικής, την οδήγησαν σε πειραματισμούς με τη χρήση διαφόρων υλικών και μικτών τεχνικών μέσων. Η δουλειά της, από τη δεκαετία του 2000, περιλαμβάνει, επιτοίχια έργα και χαρακτικά. Βραβεύτηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς στο εξωτερικό καθώς επίσης και σε Biennale. Έκανε 2 ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε  σε πολλές άλλες ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς διοργανώσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Η.Π.Α, Κίνα, Σερβία, Βουλγαρία, Λονδίνο, Νέα Υόρκη), καθώς και συμμετοχές σε workshop και σεμινάρια. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:


Ιστοσελίδα: www.katerinatsitsela.com
Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;