Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Ο μικρός «Μη με λησμόνει»



Παραμύθι από την Αγγλία

Ένας νεαρός ιππότης, ενώ περπατούσε στο δάσος, παρατήρησε ένα μικρό λουλουδάκι με γαλάζια πέταλα. Ο νέος έσκυψε και το λουλούδι του είπε: 

«Μη με λησμόνει!».

Ακούγοντάς το να μιλάει, ο ιππότης το μάζεψε έκπληκτος. Αμέσως η γη άνοιξε και εμφανίστηκε μπροστά του μια κρυστάλλινη σκάλα, που οδηγούσε σε μια σπηλιά γεμάτη χρυσό και ασήμι.

«Μη με λησμόνει!» ψιθύρισε ξανά το λουλουδάκι, αλλά ο νέος όρμησε στη σπηλιά και φορτώθηκε ολάκερο τον απίστευτο θησαυρό. Όταν επέστρεψε στην επιφάνεια, το λουλούδι τον παρακάλεσε ξανά: «Μη με λησμόνει!». Ο ιππότης θυμωμένος τού έδωσε μια κλοτσιά, γελώντας με κακία. Ξαφνικά οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν, τα πλούτη επέστρεψαν στα έγκατα της γης και ο ιππότης έπεσε λιπόθυμος.

Αργότερα κάποιοι χωρικοί τον βοήθησαν να ξαναβρεί τις αισθήσεις του, αλλά έμεινε για όλη τη ζωή του κουτσός από το πόδι με το οποίο είχε χτυπήσει, χωρίς οίκτο, το λουλουδάκι.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, 366 παραμύθια και ιστορίες,
εκδοτικός οίκος Π.Τραυλός.

Κάθε βδομάδα η νηπιαγωγός-συγγραφέας Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει κείμενα παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθια ή ποιήματα), διηγήματα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Την εικόνα έκανε η Μαρίνα Μπαζάκου.


Η Μαρίνα γεννήθηκε το 1998. Είναι φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας). Ασχολείται με τη ζωγραφική, την αγιογραφία και το παραδοσιακό τραγούδι.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: : mbazakou@hotmail.com
Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;