Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Ο σκαντζόχοιρος



Η ποίηση της Άπω Ανατολής χαρακτηρίζεται από εξαιρετική απλότητα, ευγένεια και λεπτότητα αισθημάτων. Συνήθως μιλά για τα μικρά και στιγμιαία πράγματα της καθημερινής ζωής, τις ομορφιές της φύσης και τη χαρά ή τη θλίψη που προκαλούν στην ψυχή του ανθρώπου πολύ απλά φαινόμενα, όπως το κόασμα των βατράχων, το κελάρυσμα του νερού, το τραγούδι του κούκου, το κοκκίνισμα των φθινοπωρινών φύλλων.

Σαν προχωράει, μοιάζει με πελότα όλο καρφίτσες
που κινείται·
σαν στέκεται, είναι στρογγυλός σαν κάστανο.
Μην τον περιφρονείτε, ασήμαντος δεν είναι.
Ποιος θα τολμούσε με γροθιά να τον χτυπήσει;

Τσου Τσεν Πάι (Κίνα 9ος π.Χ. αιώνας)
μετάφραση: Σωκράτης Λ. Σκαρτσής
(Από το ανθολόγιο της Ε’και ΣΤ’ δημοτικού)

Η Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει κείμενα παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθια ή ποιήματα), διηγήματα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση το κείμενο που θα αναλάβει.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr
Την εικόνα έκανε ο Βαγγέλης Γκουντρουμπής.


Ο Βαγγέλης Γκουντρουμπής είναι 18 ετών και ασχολείται με τη ζωγραφική από τα 13 του. Του αρέσει να πειραματίζεται με διάφορες τεχνικές, αλλά ασχολείται, κυρίως, με το σκίτσο, το ελεύθερο σχέδιο και την τεχνική της pop art, θέτοντας κάθε φορά ένα νέο στόχο στην εξέλιξή του. Έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμό της Art kolonaki (https://www.facebook.com/ArtKolonaki/?ref=page_internalGallery ) και το έργο του ήταν ανάμεσα σε εκείνα που επιλέχθηκαν, ενώ έχει εκτεσεί έργο του στη ίδια gallery. Μπορεί να δει κανείς έργα του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: @vaggelisgk.art, στο Facebook: Βαγγέλης Γκουντρουμπής, όπως και να επικοινωνήσει μαζί του στο e-mail: gkvaggos@gmail.com
Με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

Η σελίδα του «Ένα κείμενο, μία εικόνα» στο facebook:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Για πες μας, πώς σου φάνηκε;